Je kind veilig en vertrouwd op zeilkamp

Veiligheid staat voorop

Het is belangrijk dat kinderen veilig op vakantie kunnen, hun veiligheid staat bij alle zeilscholen dan ook voorop! Op en in de nabijheid van water dragen kinderen altijd een zwemvest, op het water worden de kinderen begeleid met motorboten en ook op de wal houden de instructeurs een oogje in het zeil.

Veiligheid betekent ook dat ieder kind welkom is en zich thuis voelt op de zeilschool. Zeilscholen zijn er in gespecialiseerd om binnen de kortse keren een gezellige groepssfeer te creeren. Zo worden er op de eerste avond vaak kennismakingspellen gedaan en staat elkaar leren kennen voorop.

De instructeurs, walstaf, coaches en opleiders van een zeilschool weten goed hoe ze met kinderen om moeten gaan. De meeste staf is zelf ook jarenlang cursist geweest en dragen graag hun enthousiasme over op de kinderen. Wanneer een kind heimwee heeft of gewoon even gezellig wilt kletsen is er altijd iemand van de staf die klaar staat met een kopje thee en een luisterend oor.

CWO

De zeilscholen die via zeilscholen.nl hun zeilkampen aanbieden zijn aangesloten bij de CWO. De zeilscholen aangesloten bij Zeilscholen.nl leiden hun instructeurs volgens de eisen en richtlijnen van de CWO op. Dit betekent dat er naast zeiltechnische kennis ook veel aandacht wordt besteed aan didactische en sociale vaardigheden.

Inmiddels zin gekregen in een zeilkamp?

Zoek direct een zeilkamp of ontdek waarom een zeilkamp een onvergetelijke ervaring is!

Direct boeken

Zeilkampen groeien aan populariteit onder jongeren, dus wees er snel bij!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

2 Kinderen

Week 24